به گزارش
مردم فردا،«آصف احمد» یک پزشک عمومی در انگلیس گفت افراد بسیار زیادی را دیده است که دز بسیار بالای ویتامین D را مصرف میکنند که میتواند باعث ریتم غیرطبیعی قلب، نارسایی کلیه و درد استخوان شود.
در حال حاضر تخمین زده میشود که از هر شش بزرگسال در انگلیس یک نفر به اندازه کافی ویتامین D دریافت نمیکند در حالی که به گفته دکتر احمد، برخی افراد بیش از حد ویتامین D مصرف میکنند.
این ویتامین که همچنین به عنوان «ویتامین آفتاب» شناخته میشود، منبع اصلی آن قرار گرفتن در معرض نور خورشید و همچنین غذاهایی مانند ماهی و زرده تخم مرغ است.
دستورالعملهای NHS (خدمات ملی بهداشت انگلیس) مصرف مکمل ویتامین D را در طول ماههای زمستان، زمانی که آفتاب کمتری وجود دارد پیشنهاد میکند، اما دکتر احمد گفت مصرف بیش از حد این ویتامین میتواند خطرناک باشد.
دکتر احمد توضیح داد: مصرف طولانی مدت ویتامین D در دزهای بالا در واقع بسیار خطرناک است، زیرا میتواند باعث هیپرکلسمی شود. در این وضعیت، کلسیم اضافی وارد جریان خون میشود و خطر بیماری قلبی و کلیوی را افزایش میدهد.
این پزشک توضیح داد که ویتامین D محلول در چربی است و به راحتی از بدن دفع نمیشود.
این پزشک عمومی توضیح داد: بسیاری از مواقع وقتی دز بالایی از ویتامینها را مصرف میکنید، آنقدرها هم خطرناک نیست، زیرا در آب محلول هستند و بدنتان به راحتی آنها را دفع میکند.
اما در مورد ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامین D اینگونه نیست و نمیتوانیم از شر ویتامینهای اضافی خلاص شویم، بنابراین در بدن تجمع مییابند.
این وضعیت میتواند استخوانها را ضعیف کند و به کلیهها و قلب آسیب برساند.