به گزارش
مردم فردا،امتحانات نهایی دانشآموزان از ۲۸ اردیبهشت آغاز میشود.محسن زارعی رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشوپرورش در گفتوگو با خبرنگار آموزشوپرورش خبرگزاری فارس درباره امنیت امتحانات نهایی اظهار کرد: تأمین امنیت آزمونها بر عهده حراست است و دستورالعمل حفاظت از آزمون که مصوبه شورای امنیت کشور را هم داریم چون بخشی از کارها مانند فروش وسایل غیرمجازی که برخی داوطلبان برای تقلب در آزمون به کار میبرند از اختیار آموزشوپرورش خارج است و این بخشها را وزارت کشور پیگیری و نظارت میکند. وی با بیان اینکه در استانها نیز برای تأمین امنیت آزمونها شورای تأمین تشکیل میشود، افزود: در هر حوزهای یک نیروی مرکز حراست بهعنوان حفاظت آزمون حضور دارد و بحث سیگنال یاب و دوربین و... از جمله وظایف مرکز حفاظت آزمون است. زارعی در خصوص گلایه برخی داوطلبان از نحوه نامناسب بازرسیها، گفت: نیروهای حفاظت آزمون توسط حراست آموزش میبینند تا با راکت بازرسی را انجام دهند و تمام مراکز آزمون باید راکت موبایلیاب داشته باشند و بهعنوان مرکز استاندارد تأکید شده که این موارد الزامی است و تیم ارزیابی عملکرد، حراست و سنجش منطقه باید از مراکز آزمون بازدید و تمام این آیتمها را چک کنند بعد تأیید کنند تا در سامانه ثبت شود.
وی تصریح کرد: کانالی در شبکه شاد بهعنوان راه ارتباطی در ایام امتحانات نهایی فعال میشود تا دانشآموزان بتوانند مشکلات و تخلفات مراکز آزمون را گزارش دهند.* بنده هم به سؤالات دسترسی ندارمزارعی در خصوص ادعاهای برخی کانالهای فضای مجازی مبنی بر فروش سؤالات امتحانات نهایی، بیان کرد: برای امتحانات نهایی سازوکاری طراحی شده است که مبتنی بر سازوکار این ادعا را داریم که امکان لورفتن سؤالات وجود ندارد پس ادعای کانالها مبنی بر فروش سؤالات، اخاذی و کلاهبرداری است. وی توضیح داد: خود ما نیم ساعت بعد از شروع آزمون، سؤالات را منتشر و پاسخها یک ساعت بعد از آزمون در اختیار گروههای آموزشی قرار میگیرد تا بررسیها انجام شود و روز بعد پاسخها را منتشر میکنیم. رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشوپرورش افزود: بنده هم به سؤالات دسترسی ندارم. چرا که طراحان سؤالات هم در فضای قرنطینه بدون دسترسی به هیچ وسیله ارتباطی هستند و حداقل ۷۲ ساعت یعنی تا پایان آزمون در قرنطینه حضور دارند.وی ادامه داد: سؤالات بهصورت رمز شده یک روز قبل از امتحان در اختیار رؤسای مراکز آزمون قرار میگیرد و رمز سؤالات دقایقی قبل از آزمون به دستشان میرسد و تا آن رمز دریافت نشود هیچکسی نمیتواند سؤالات را مشاهده کند.
زارعی افزود: در هر مرکز آزمون یک اتاق قرنطینه تعبیه شده که هیچ وسیله ارتباطی در آنجا وجود ندارد و یکفرهنگی نیم ساعت قبل از آزمون و نیم ساعت بعد از آزمون در آنجا قرنطینه است. فایل سؤال را که رئیس مرکز آزمون دریافت میکند در یک سیستم بدون اتصال به اینترنت بارگذاری کرده و وقتی رمز را دریافت میکند، آن را در برگهای نوشته به اتاق قرنطینه ارسال میکند. فردی که در آن اتاق است رمز را وارد کرده و فایل سؤالات باز میشود و بلافاصله سؤالات را چاپ میکند. وی با تأکید بر اینکه حوزههای آزمون باید مجهز به دستگاه تکثیر و چاپگر پرسرعت باشند، اضافه کرد: برای سرعت کار، اگر چندبرگه سؤال دارد اولین برگه را اول تکثیر میکند و داخل پاکت گذاشته و به بیرون میدهد تا امتحان شروع شود و بعد بلافاصله سایر برگهها را چاپ میکند.* هر مرکز آزمون شناسنامه داردرئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشوپرورش گفت: امسال ۲ کار انجام شده است نخست آنکه برای هر مرکز آزمون، شناسنامه ایجاد شده و در آنجا آمده است که دستگاه چاپگر و تکثیرش چیست چند راکت فلزیاب و سیگنال یاب دارد، آیا دوربینهای حوزه پوشش کامل دارند یا خیر، وسیله سرمایشی چیست، برق اضطراری دارد یا خیر. تمام این اطلاعات را داریم و تأکید کردیم که مراکز آزمون تثبیت شده و دائمی باشند و تجهیزات در اختیار مراکز آزمون قرار بگیرد که هر سال بتوانند از آن استفاده کنند