تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲۳:۳۳
جالب است ۰
درحالی وزارت راه از آغاز ثبت‌نام وام ودیعه مسکن از هفته آینده خبر داده که مستاجران با معضل عدم تعیین سقف افزایش نرخ اجاره‌بها در آستانه فصل جابه‌جایی‌ها مواجه هستند.
وعده ثبت‌نام وام ودیعه در ابهامِ نبود سقف اجاره‌بها
به گزارش مردم فردا،بر اساس اعلام معاونت مسکن و ساختمان قرار است ثبت‌نام وام جدید ودیعه مسکن از شنبه هفته آینده 20 اردیبهشت 1404 آغاز شود. این وام برای تهرانی‌ها 275 میلیون تومان، برای مراکز استان‌ها 210 میلیون تومان، سایر شهرها 140 میلیون و برای روستاها 55 میلیون تومان با نرخ سود مصوب 23 درصد با دوره بازپرداخت پنج‌ساله است.
طبق روال هر سال، چند روزی است جابجایی مستاجران در بازار مسکن آغاز شده، اما وجود یک خلاء کار را برای این قشر دشوار کرده است. این خلاء تعیین سقف افزایش اجاره‌بهاست.

اواخر ماه گذشته فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تصویب بسته استیجار در دومین جلسه شورای‌عالی مسکن دولت چهاردهم گفته بود: براساس آمار، 69 درصد خانوارها در شهرها مالک هستند و 23 درصد مستأجر؛ در روستاها نیز 89 درصد مالک و 4.4 درصد مستأجر و مابقی سایر هستند. بیش از دو میلیون خانوار مستأجر در دهک‌های 1 تا 4 حضور دارند که دولت در تلاش است آن‌ها را در اولویت خانه‌دار شدن قرار دهد.

وی با  اشاره به گزارش مرکز آمار ایران بیان کرد: در زمستان سال گذشته، نرخ تورم اجاره از نرخ تورم کل کشور پایین‌تر بوده است. بسته استیجار پیش از آغاز فصل جابه‌جایی‌ها تصویب شده است و حداکثر ظرف یک ماه آینده اجرایی خواهد شد.
وی با اعلام این‌که این بسته سه محور تسهیلات حمایتی، ساماندهی بازار اجاره و افزایش عرضه مسکن دارد، یادآور شد: در جلسه دیروز شورای‌عالی مسکن مصوب شد پرداخت 20 هزار میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه ودیعه مسکن برای خانواده‌های کم‌درآمد و 200 هزار میلیارد تومان تسهیلات با نرخ سود مشخص برای سایر دهک‌ها اختصاص یابد. تصمیم‌گیری درباره نحوه پرداخت این تسهیلات به‌عهده هیئت‌عالی بانک‌ها گذاشته شده است.

وزیر راه و شهرسازی درباره تعیین سقف اجاره‌بها مسکن گفت: پیش‌تر افزایش اجاره محدود به 20 تا 25 درصد بود اما مصوبه جدید شورای عالی مسکن این اختیار را به شورای مسکن استان‌ها می‌دهد تا سقف اجاره را متناسب با نرخ تورم هر استان تعیین کنند.
به گزارش تسنیم، اما در استان‌هایی مانند تهران که مستاجران بیش از 70 درصد از درآمد خود را صرف پرداخت اجاره بها می‌کنند، هنوز خبری از تعیین سقف افزایش اجاره‌بها نیست. همین امر موجب شده که فشار مالی بر دوش مستاجران بیشتر شود.
یک مستاجر در این‌باره به تسنیم می‌گوید: حدود 2 ماه از مدت قراردادم باقیمانده و مالک گفته برای تمدید باید 400 میلیون تومان دیگر به مبلغ رهن اضافه کنم.

وی با بیان این‌که در یک واحد حدود 50 متری با شرایط 500 رهن و 10 میلیون تومان اجاره زندگی می‌کنم، افزود: به‌هیچ عنوان نمی‌توانم رهن مورد نظر مالک را تهیه کنم. اگر سقف وام ودیعه در تهران یعنی 275 میلیون تومان را نیز بدون دردسر از بانک دریافت کنم، باز هم 125 میلیون تومان کم می‌آورم.
وی تصریح کرد: 125 میلیون نیز یعنی حدود 4 میلیون تومان اجاره بیشتر که با توجه به حقوقـی که می‌گیرم اصلاً توان این کار را ندارم.

مستاجر دیگری که در حومه تهران زندگی می‌کند در این‌باره می‌گوید: اوایل تابستان سال گذشته یک واحد حدود 60 متر را با رهن 500 میلیون تومان اجاره کردم. این واحد نه انباری دارد و نه پارکینگ. الان مالک می‌گوید برای تمدید باید 200 میلیون تومان دیگر به مبلغ رهن اضافه کنم.

وی افزود:‌ تنها راهی که دارم فروش خودرو پرایدم است که امیدوارم بتوانم آنرا با توجه به مدل آن 200 میلیون تومان بفروشم.
وی یادآور شد: با تجربه‌ای که از وام ودیعه مسکن دارم، این روش نمی‌تواند مشکل من را حل کند و نمی‌توانم مبلغ مورد نظر مالک را از این مسیر تامین کنم.
به گزارش تسنیم، معاونت مسکن و ساختمان اعلام کرده سامانه ثبت‌نام وام ودیعه مسکن در حال به‌روزرسانی است و تمامی اطلاعات و مدارک متقاضیان به‌صورت آنلاین از طریق این سامانه بررسی خواهد شد. به گفته این مقامات، زیرساخت‌های لازم برای پرداخت این تسهیلات فراهم شده و متقاضیان می‌توانند از هفته آینده برای ثبت‌نام اقدام کنند.

در این شرایط، لازم است تا مسئولان مربوطه باید هرچه زودتر نسبت به تعیین سقف افزایش اجاره‌بها در استان‌های مختلف و به‌ویژه استان‌هایی که مسئله اجاره مسکن در آن‌ها پیچیده‌تر است، اقدام کنند تا از فشار بیشتر بر این قشر آسیب‌پذیر جلوگیری شود.
https://mardomefarda.ir/vdcjimet.uqeymzsffu.html
منبع : تسنیم
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما