تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۱۶
جالب است ۰
مصرف واکسن ها معمولا جای سوال زیادی برای افراد دارد که میزان تاثیر گذاری آنها به ویژه در طولانی مدت به چه صورت خواهد بود. البته این موضوع با شیوع بیماری کرونا شدت بیشتری به خود گرفت و با توجه به اینکه در مدت کوتاهی ساخته شده بودند؛ شک و شبهه بیشتری برای استفاده بر انگیخته بودند.
واکسن ها در نیم قرن گذشته جان چند نفر را نجات داده‌اند؟
به گزارش مردم فردا،بر اساس تحقیقات جدید، واکسیناسیون می تواند جان افراد زیادی را نجات دهد. از سال ۱۹۷۴ که سازمان بهداشت جهانی (WHO) برنامه گسترده ایمن سازی جهانی خود را راه اندازی کرد، تاکنون جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده است. در واقع هدف از برنامه گسترده ایمن سازی جهانی؛ در دسترس قرار دادن واکسن‌ها برای همه کودکان بود.

میزان محافظت واکسن ها


اندرو شاتوک، مدل‌ساز بیماری‌های عفونی در موسسه تله‌تون کیدز در استرالیا می‌گوید: ما متوجه شده ایم واکسیناسیون سرخک ۶۰ درصد از کل منافع واکسیناسیون را در دوره ۵۰ ساله به خود اختصاص داده است. بنابراین می توان گفت واکسیناسیون توانسته تا چه حد خوب عمل ‌کند و نه تنها از واکسینه‌شده‌ها، بلکه آسیب‌پذیرترین افراد در جوامع ما، از جمله کودکان خردسال، افراد مسن و افرادی با نقص سیستم ایمنی را در برابر بیماری‌های عفونی محافظت می‌کند.

 


کاهش تمایل به واکسیناسیون
کارشناسان هشدار داده اند ایالات متحده در آستانه رسیدن به نقطه خطرناکی است که در آن میزان واکسیناسیون به اندازه ای پایین آمده است که افراد واکسینه نشده لزوماً دیگر توسط جامعه واکسینه‌شده محافظت نخواهند شد؛ موضوعی که می‌تواند منجر به مرگ‌های قابل پیشگیری شود.

البته این روند تنها مختص آمریکا نیست و در کل جهان هم نگران کننده است. مثلا در سال ۲۰۲۱، تعداد زیادی از کودکان در برابر سرخک واکسینه نشدند که منجر به شیوع‌های متعدد این بیماری عفونی در سراسر جهان در سال‌های بعد شد.




دلایل کاهش تمایل به واکسیناسیون
کارشناسان معتقدند داشتن شک و تردید نسبت به تاثیر واکسن ها و عوارض ناشی از آنها باعث بی علاقگی به واکسن شده و از جمله عوامل محرک کاهش سریع میزان واکسیناسیون به شمار می رود.

بخشی از مشکل ممکن است مربوط به این باشد که وقتی واکسن‌ها برای پیشگیری از بیماری به کار می‌روند، موارد و شیوع کمتری از ابتلا به بیماری ها را مشاهده می‌کنیم. اما خطرات ناشی از شکست در واکسیناسیون و توجه به احتمال عوارض ناشی از آن نیز می تواند از جمله علل کاهش تمایل افراد به آن باشد.

سرطان دهانه رحم

سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۲۳ اعلام کرد که برنامه های واکسیناسیون در آستانه ریشه کن کردن ویروس فلج اطفال از کشورهایی مانند افغانستان و پاکستان است؛ کشورهایی که فلج اطفال هنوز در آنها بومی است، اما چالش ها همچنان وجود دارد.


همچنین در اوایل سال جاری، یک مطالعه نشان داد که هیچ موردی از سرطان دهانه رحم در اسکاتلند در افرادی که واکسن ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) را در دوران نوجوانی دریافت کرده‌اند، شناسایی نشده و این کشور را در مسیر حذف سرطان دهانه رحم در زنان جوان قرار می‌دهد.

 


ضرورت ترغیب به واکسیناسیون

با توجه به عوارض جانبی شناخته شده اما نادر واکسیناسیون، تلاش برای واکسیناسیون در سطح جمعیت بسیار ارزشمند است. مطالعه جدید شاتوک و همکارانش نشان می‌دهد که چگونه بچه‌ها وقتی به طور منظم واکسینه می‌شوند زندگی طولانی‌تری دارند.

محققان دریافتند که واکسیناسیون ۴۰ درصد از کاهش مشاهده شده در مرگ و میر نوزادان در جهان را شامل می شود و دیگر عوامل احتمالی از جمله بهبود وضعیت بهداشتی، مراقبت های بهداشتی و دسترسی به آب آشامیدنی تمیز را به همراه دارد.
این مطالعه نشان می دهد به ازای هر زندگی نجات یافته با واکسن، به طور متوسط ‌۶۶ سال سلامت کامل به دست آمده است که به مجموع ۱۰.۲ میلیارد سال سلامتی تبدیل می شود.

با وجود اینکه واکسن‌ها از همه عفونت‌ها جلوگیری نمی‌کنند، اما می‌توانند به طور چشمگیری شدت بیماری و شانس بستری شدن را کاهش دهند که به طور بالقوه به پیشگیری از بیماری‌های عصبی نیز کمک خواهند کرد.
https://mardomefarda.ir/vdcg3y9x.ak9t34prra.html
منبع : همشهری آنلاین
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما