تاریخ انتشار :شنبه ۱۶ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۰۵
جالب است ۰
تمرین‌های نظامی آمریکا و چین در مناطق دریایی مورد مناقشه در روزهای آغازین سال جدید، نشانه دیگری مبنی بر این است که دریای چین جنوبی در قلب جنگ سرد دو ابرقدرت قرار دارد.
وضعیت متلاطم دریای چین جنوبی با رزمایش‌های تلافی‌جویانه
به گزارش مردم فردا،به نقل از روزنامه آسیا تایمز، نیروهای مسلح فیلیپین (AFP) و فرماندهی هند-آرام ایالات متحده (USINDOPACOM) دومین تمرین نظامی مشترک را در دریای چین جنوبی از ۳ تا ۴ ژانویه در یک نمایش قدرت آشکار انجام دادند.

در حالی که ایالات متحده یو اس اس کارل وینسون (CVN ۷۰) ناو هواپیمابر کلاس نیمیتز خود را همراه با یک رزمناو موشک هدایت شونده و دو ناوشکن از ناوگروه ضربت ۱ به این رزمایش ارسال کرده بود، فیلیپین کشتی‌های گشتی دریایی شاخص خود به نام «بی.آر.پی گرگوریو دل پیلار» (PS-۱۵) را همراه با سه ناو جنگی و دو هلیکوپتر نیروی دریایی مستقر کرد.

بر اساس گزارش‌ها، این رزمایش بر تمرین‌های روی عرشه، عملیات پروازی بال ثابت، گشت‌های مشترک و ارتباطات دریایی متمرکز بودند.

ژنرال رومئو براونر، فرمانده ارتش فیلیپین، این رزمایش‌ها را «جهش قابل توجهی» در افزایش قابلیت همکاری بین دو متحد دفاعی خواند و بر «پیشرفت فیلیپین در قابلیت‌های دفاعی و توسعه به‌عنوان یک نیروی مسلح در سطح جهانی» در میان تعمیق اختلافات دریایی با چین تأکید کرد.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا (راست تصویر)، فردیناند مارکوس جونیور رئیس جمهور فیلیپین در وزارت دفاع آمریکا، ۳ مه ۲۰۲۳ (۱۳ اردیبهشت)
در مقابل چین با در نظر گرفتن رزمایش‌های فیلیپین-آمریکا به عنوان بخشی از یک استراتژی گسترده مهار به رهبری پنتاگون، به همین ترتیب پاسخ داد.

وزارت خارجه چین این رزمایش‌ها را «فعالیت‌های نظامی تحریک‌آمیز» با هدف «به رخ کشیدن قدرت نظامی» خواند. طبق گزارش‌ها، نیروی دریایی ارتش آزادی‌بخش خلق (PLAN) دو ناو جنگی را برای تحت الشعاع قرار دادن نیروی دریایی آمریکا و فیلیپین در نزدیکی سد ساحلی اسکاربرو و Reed Bank مستقر کرده است.

فرماندهی تئاتر جنوبی ارتش چین اعلام کرد که تجهیزات دریایی و هوایی را برای نظارت بر فعالیت‌های "اخلال‌کننده" در منطقه مستقر کرده است.

تمرین‌های تلافی جویانه به وضوح بخشی از یک مسابقه راهبردی گسترده‌تر است که نقش‌های اصلی قصد دارند موقعیت نسبی خود را در آب‌های مورد مناقشه تقویت کنند. در حالی که فیلیپین برای حفظ ادعاهای حاکمیتی خود در این منطقه به متحدان قدرتمند خود متکی است، ایالات متحده مصمم است که برتری دریایی خود را در اقیانوس هند و اقیانوس آرام نشان دهد.

چین که اکنون به بزرگترین ناوگان دریایی جهان مجهز شده است، تمایلی به عقب نشینی ندارد و مصمم است که فیلیپین را از تقویت موقعیت خود در مناطق مورد مناقشه باز دارد و در عین حال ایالات متحده را در خلیج راهبردی نگه دارد.

وضعیت انفجاری
اگرچه مناقشات دریایی برای دهه‌ها ادامه داشته، ماه‌های اخیر به ویژه در نوسان بوده است.
در ماه نوامبر، ۳۸ کشتی چینی در جریان یک ماموریت تدارکاتی نیروهای مسلح فیلیپین، به منطقه دریایی توماس شوال دوم که مورد ادعای فیلیپین است، وارد شدند. یک ماه بعد، دو کشتی فیلیپینی، یکی متعلق به نیروی دریایی فیلیپین و دیگری متعلق به گارد ساحلی فیلیپین (PCG) پس از برخورد و درگیری با کشتی‌های گارد ساحلی چین آسیب دیدند.

در همین حال، ناوگانی از کشتی‌های شبه‌نظامی چینی در جزایر اسپراتلی مشاهده شدند که از احتمال آغاز فعالیت قدرت‌های آسیایی در منطقه مورد مناقشه حکایت داشت.

حدود ۱۳۵ کشتی شبه‌نظامی چینی در اوایل دسامبر در نزدیکی صخره‌های Whitsun مورد ادعای فیلیپین لنگر انداختند. در فاصله نوامبر و دسامبر، حداقل در دو مورد، کشتی‌های چینی طبق گزارش‌ها، به سمت کشتی‌های فیلیپینی توپ آب فشار قوی شلیک کردند درحالیکه یکی از آن کشتی‌ها حامل فرمانده ارتش فیلیپین بود و احتمال رویارویی مسلحانه را افزایش داد.
هنگامی که فیلیپین و ایالات متحده مانورهای دریایی را در نوامبر انجام دادند، چین با انجام تمرین با آتش جنگی خود پاسخ داد. با وجود هشدارهای مکرر پکن، فیلیپین ائتلاف دفاعی خود با ایالات متحده را دو چندان کرده است تا اهرم خود را در آب های مورد مناقشه افزایش دهد.

همه اینها انگیزه بیشتری برای رزمایش مشترک ایالات متحده و فیلیپین در هفته گذشته ایجاد کرد، که احتمالاً تنها آغاز یک سری طولانی از فعالیت‌های نظامی مشترک در طول سال در دریای چین جنوبی است. مقامات ارشد فیلیپین به وضوح مشتاق احیای مجدد اتحاد دفاعی تحت ریاست جمهوری فردیناند مارکوس جونیور هستند.
https://mardomefarda.ir/vdcammnu.49nu015kk4.html
منبع : ایرنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین