تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۸:۰۰
جالب است ۰
رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت استان قزوین گفت: غربالگری کم‌کاری تیروئید که ابلاغیه وزارت بهداشت برای تمام استان‌ها بوده، در استان قزوین نیز با جدیت هرچه تمام‌تر پیگیری می‌شود. رشد آی‌کیو در ۲ سال اول زندگی بیشتر از سایر عمر است و از همین رو در صورت جدی نگرفتن اختلال تیروئید، بیمار دچار آسیب شدید مغزی و کوتاهی خواهد شد.
عوارض کم‌کاری تیروئید در نوزادان چیست؟
به گزارش مردم فردا،دکتر نسرین تنکابنی اظهارکرد: شاخص پوشش غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان، در استان قزوین ۱۰۰ درصد است و  این غربالگری به توصیه وزارت بهداشت در استان با جدیت هرچه تمام‌تر پیگیری می‌شود.
رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت استان قزوین با بیان اینکه غربالگری این اختلال از ابتدای سال ۱۳۸۵ تا کنون در حال اجرا است، افزود: بالغ بر  ۳۳۵ هزار و ۶۲۳ نوزاد، در استان قزوین غربالگری شده‌اند که منجر به شناسایی ۱۳۴۰ نوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید شده است.
وی خاطرنشان کرد: اقدام والدین برای درمان کودکان مبتلا به این اختلال بسیار حائز اهمیت است چراکه عوارض ناشی از این بیماری، شامل عقب‌ماندگی ذهنی و اختلال در رشد نوزاد است. کم‌کار بودن تیروئید، سوخت‌وساز بدن را پایین آورده و باعث تغییراتی در عملکرد و همچنین انرژی بدن و حتی حرکات روده می­‌شود. آزمایش تیروئید در نوزادان از سه روزگی تا پنج روزگی صورت می‌گیرد، با یک نمونه‌برداری از خون قابل شناسایی است.
تنکابنی در بیان علائم کم کاری تیروئید بیان کرد: ورم کردن صورت و متورم شدن زبان، گریه با صدای خرخر و گرفته، سردی نقاط انتهایی اندام‌ها و لکه‌دار شدن پوست، بنیه ضعیف عضلات (سستی و ناتوانی عضله)، ضعف در شیرخواری، بزرگ شدن ملاج (نقاط نرم جمجمه)، زردی طولانی مدت، فتق ناف، کمبود انرژی، خواب آلودگی در اغلب اوقات، گیجی و بی حالی زیاد حتی در زمان بیداری و یبوست و خشکی شکم از علائم اختلال تیروئید است.  
مدیر گروه پیشگیری از بیماری ‌های غیرواگیر مرکز بهداشت استان قزوین در پایان گفت: رشد آی‌کیو در ۲ سال اول زندگی بیشتر از سایر عمر است و از همین رو در صورت جدی نگرفتن اختلال تیروئید، بیمار دچار آسیب شدید مغزی و کوتاهی قد خواهد شد.  
https://mardomefarda.ir/vdcbf8b8.rhb9wpiuur.html
منبع : ایسنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما