تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۴۳
جالب است ۰
چین و فیلیپین امروز (پنجشنبه) در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که بر سر راه‌اندازی یک کانال ارتباطی مستقیم بین وزارتخانه‌های خارجه خود در مورد دریای چین جنوبی برای حل مسالمت‌آمیز اختلافات توافق کرده‌اند.
توافق چین و فیلیپین برای حل «صلح‌آمیز» مناقشه‌ها
به گزارش مردم فردا،به نقل از خبرگزاری رویترز،‌ این بیانیه مشترک که شامل ۱۴ توافق با هدف کاهش تنش‌های امنیتی و تقویت همکاری‌های اقتصادی است، در حالی منتشر می‌شود که هر دو طرف تلاش می‌کنند تا روابط آسیب‌دیده را پس از تحولات سال ۲۰۱۶ بهبود بخشند. در آن سال فیلیپین توانست یک رای حکمیت از دادگاهی بگیرد که ادعاهای گسترده چین در دریای چین جنوبی را «بی‌اعتبار» کرد.

فیلیپین قبلاً نسبت به فعالیت‌های ساخت‌وساز گزارش‌شده چین و «ازدحام» کشتی‌های پکن در آب‌های مورد مناقشه دریای چین جنوبی که منطقه‌ای غنی از نفت، گاز و منابع شیلات است، ابراز نگرانی کرده بود.

در بیانیه مشترکی که پس از دیدار روز چهارشنبه فردیناند مارکوس جونیور، رئیس جمهوری فیلیپین با شی جینپینگ، رئیس جمهور چین در پکن صادر شد، هر دو رهبر مجدداً تأکید کردند که کشورهایشان به حاکمیت و تمامیت ارضی یکدیگر احترام خواهند گذاشت.

هر دو طرف همچنین توافق کردند که مذاکرات در مورد اکتشاف نفت و گاز در دریای چین جنوبی را از سر بگیرند و در زمینه همکاری در حوزه‌هایی از جمله خورشیدی، بادی، وسایل نقلیه الکتریکی و انرژی هسته‌ای گفت‌وگو کنند. گارد ساحلی چین و فیلیپین هم «در اسرع وقت» برای بحث در مورد «همکاری عمل‌گرایانه» تشکیل جلسه می‌دهند.

در بیانیه مذکور آمده است که هر دو کشور هنگام شلیک راکت به یکدیگر اطلاع داده و در بازیابی بقایای موشک‌های خودشان همکاری خواهند کرد. نوامبر گذشته بقایای یک موشک چینی به دریای چین جنوبی افتاد و هنگامی که یک قایق فیلیپینی تلاش داشت آن را همراه خود ببرد، کشتی گارد ساحلی چین جلوی آن را گرفت.

در این بیانیه آمده است که هر دو کشور بر اهمیت حفظ صلح و ثبات و همچنین آزادی دریانوردی و پرواز در دریای چین جنوبی تاکید کردند و گفت‌وگوی سالانه درباره امنیت برگزار خواهند کرد. در زمینه همکاری اقتصادی، چین موافقت کرد که واردات بیشتری از فیلیپین را با هدف بازگشت تجارت دوجانبه به حجم قبل از کرونا یا فراتر از آن، مجاز کند.

هر دو طرف همچنین قول دادند که تعداد گردشگران و پروازهای بین دو پایتخت را به سطح قبل از پاندمی افزایش دهند. براساس این بیانیه‌ مشترک، طرفین همچنین در مورد خرید واکسن همکاری می‌کنند. چین بزرگترین صادرکننده واکسن کووید-۱۹ در جهان است.

سفر سه روزه مارکوس به پکن در حالی انجام می‌شود که چین تلاش دارد از تعطیلی مرزی خودخواسته از زمان شروع همه‌گیری کرونا در سال ۲۰۲۰ که تجارت آن را مختل کرده و به اقتصاد این کشور آسیب زده است، بیرون آید. هر دو طرف همچنین توافقنامه‌ای را درباره ابتکار کمربند و جاده که استراتژی اصلی شی در زمینه سرمایه‌گذاری زیرساخت‌های خارجی است، تمدید کردند.

در همین رابطه سخنگوی مطبوعاتی دولت فیلیپین در بیانیه‌ای گفت، سرمایه‌گذاران چینی پس از دیدار تجاری با مارکوس به سرمایه‌گذاری ۲۲.۸ میلیارد دلاری متعهد شده‌اند. تعهدات سرمایه‌گذاری شامل ۱۳.۷۶ میلیارد دلار برای انرژی‌های تجدیدپذیر، عمدتاً در انرژی خورشیدی و بادی، ۷.۳ میلیارد دلار برای نظارت استراتژیک از جمله وسایل نقلیه الکتریکی و فرآوری مواد معدنی و ۱.۷ میلیارد دلار در حوزه کشاورزی و صنایع و خدمات وابسته به آن است.
https://mardomefarda.ir/vdcay0n6.49nmy15kk4.html
منبع : ایسنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین