تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۲۳:۵۳
تعداد نظر۱
جالب است ۳
گفتگو با دکتر محمد مهدی شجری رئیس بیمارستان اقبال تهران پیرامون اجرای طرح نسخه الکترونیک
چالش های بیمارستان اقبال تهران در اجرای طرح نسخه الکترونیک
با توجه به معضلات اجرای طرح جدید نسخه الکترونیک، خبرنگار حوزه سلامت مردم فردا گفتگویی با آقای دکتر محمدمهدی شجری رئیس بیمارستان اقبال تهران پیرامون اجرای این طرح انجام داده و ایشان توضیحات مبسوطی را در این خصوص ارائه کردند:

 لطفا در مورد اجرای نسخه الکترونیک در بیمارستان اقبال توضیحاتی بفرمائید و آیا این مبحث به صورت کامل در بیمارستان اقبال اجرا شده است یا خیر؟
 ما با زحمات فراوان نسخه الکترونیک را اجرا کردیم ولی هزینه بسیار برای ما داشت و خوشبختانه اکنون از نظر امکانات تقریبا موارد مورد نیاز را فراهم کردیم و پزشکان هم همگی به تدریج همکاری لازم را با ما انجام دادند و اکنون تمامی پزشکان بیمارستان در این خصوص همکاری می‌کنند.

 
اجرای طرح چه هزینه ای برای بیمارستان اقبال به دنبال داشت و آیا هنوز هم نیازمند هزینه کردن در راستای اجرای نسخه الکترونیک هستید یا خیر؟

برای ما حدود 500 تا 600 میلیون تومان هزینه در برداشت البته ما ساختاری و از پایه کارها را انجام دادیم چون مسلما وقتی ارتباط با شبکه بیمه ای برقرار می‌شود باید به گونه ایی باشد که به مشکلاتی نظیر هک یا مسائل دیگر برخورد نکنیم و یا اینکه زمانی که بار شبکه زیاد است بتواند کار خود را به درستی انجام دهد، در نتیجه کابل کشی های جدید،سیستم های جدید، تقویت سرور، خرید رایانه های جدید در قسمت های مختلف هزینه کردیم.

بحث همکاری بیمه های پایه مثل تامین اجتماعی و خدمات درمانی در این زمینه به چه صورت بوده و آیا به نظر شما همکاری لازم را داشته اند؟
 بیمه خدمات درمانی به صورت فوری این موضوع را دنبال می‌کرد اما بیمه تامین اجتماعی با ما تعامل داشت به گونه ایی که مهلت لازم در این خصوص را به ما دادند اما قسمت مهم این بود که پزشکان باید با سیستم آشنا می‌شدند و این موضوع باعث می‌شد که روند کار به تعویق بیفتد.

 شما در طول روز چه تعداد مراجعه کننده دارید و آیا اجرای طرح نسخه الکترونیک باعث کندتر شدن روند کارها شده یا تسریع آن؟
 ما روزانه 300 تا 400 مراجعه کننده فقط به درمانگاه داریم و در قسمت‌های دیگر مثل آزمایشگاه که بیمار نیازمند رجوع به آنهاست باعث زمان بر شدن فرایند می‌شود یکی از مشکلاتی که باعث طولانی تر شدن فرایند می‌شود موضوع نوع نوشتار متفاوت دارو در تامین اجتماعی و خدمات درمانی است، یا اینکه آن دارو  در خدمات درمانی موجود است اما در تامین اجتماعی موجود نیست حال ممکن است دارو تحت بیمه نباشد اما باید نام دارو در لیست داروها باشد و پیدا کردن نام برخی داروها در سامانه بسیار مشکل است.

اگر بخواهید برگردید به زمانی که همکاری در طرح نسخه الکترونیک را آغاز کردید آیا مجدد هم همین تصمیم گرفته خواهد شد ؟
 من مخالف اجرای این موضوع نیستم گرچه در بدترین زمان ممکن ابلاغ شد در دورانی که ما درگیر بیماری کرونا و هزینه های دیگر بودیم و این هزینه برای ما یک هزینه سربار بود در نتیجه این موضوع برای ما مشکلاتی ایجاد کرد، با این وجود خوشبختانه توانستیم  طرح اجرا کنیم گرچه فشار مضاعفی برای ما بود. این طرح، طرح قابل قبولی است، مسلما می‌تواند موفق باشد به شرطی که بیمه ها مشکلات طرح را اصلاح کنند.
 
مصاحبه : محمد مولائی- دبیر گروه سلامت
 
https://mardomefarda.ir/vdcd6.0jyyt0z22a.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عادل قائمی
سلام بر شما
این طرح اول اجرا شده و در میان اجرا در حال برنامه‌ریزی هستند!!!
بسیاری قدم‌های اولیه که اجرا نشده یا به درستی اجرا نشده در طرح به این بزرگی پیشتر هم قابل تشخیص بود. مثل آموزش و فرهنگ سازی و اطلاع‌رسانی کامل از پزشک تا بیمار و بیمه‌ها و شرکت‌ها و خلاصه تمام ذینفعان